Potrebni sastojci za koru:
- 400 gr bademovog brašna
- 10 kašika kokosovog ulja
- kašičica ekstrakta vanile ili mlevene vanile
- 100 gr urmi
- 60 ml vode
Potrebni sastojci za fil:
- 100 gr pečenih lešnika
- prstohvat soli
- 300 gr urmi
- 20 ml vode
- 200 grama crne čokolade za premazivanje
Postupak:
Kora: Izmešati bademovo brašno, kokosovo ulje i vanilu. Urme i vodu izmiksati i sjediniti sa prethodnom smesom. Dobićete rastresitu smesu. Prespite je u pleh i utabajte. Koru peći na 170 stepeni 15 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Fil: Urme, lešnike, so i vodu izmiksati i premazati preko ohladjene kore.
Staviti kolač u frižider 3-4 sata. Izvaditi iz frižidera i seći na štanglice ili trougliće.
Istopiti čokoladu i štanglice premazati. Vratiti u frižider da se stegne čokolada. Prijatno 😀
Napomena-Ovo je dupla mera. Za prvi put možete praviti manje😋