Tviks štanglice

Potrebni sastojci za koru:

  • 400 gr bademovog brašna
  • 10 kašika kokosovog ulja
  • kašičica ekstrakta vanile ili mlevene vanile
  • 100 gr urmi
  • 60 ml vode

Potrebni sastojci za fil:

  • 100 gr pečenih lešnika
  • prstohvat soli
  • 300 gr urmi
  • 20 ml vode
  • 200 grama crne čokolade za premazivanje

Postupak:
Kora: Izmešati bademovo brašno, kokosovo ulje i vanilu. Urme i vodu izmiksati i sjediniti sa prethodnom smesom. Dobićete rastresitu smesu. Prespite je u pleh i utabajte. Koru peći na 170 stepeni 15 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Fil: Urme, lešnike, so i vodu izmiksati i premazati preko ohladjene kore.
Staviti kolač u frižider 3-4 sata. Izvaditi iz frižidera i seći na štanglice ili trougliće.
Istopiti čokoladu i štanglice premazati. Vratiti u frižider da se stegne čokolada. Prijatno 😀
Napomena-Ovo je dupla mera. Za prvi put možete praviti manje😋

Pročitajte još

banana hleb

Banana hleb

Neko vreme je Banana bread bio izuzetno popularan na mrežama, i dugo sam tragala za savršenim bezglutenskim receptom. Isprobavala sam razne varijante, menjala sastojke u

Saznaj Više